Velkommen til Grand Nordic Festival 2023. Årets emne er NEXUS · Alt det der forbinder os.

Vi byder det københavnske, danske og internationale publikum ind til mødet mellem klassisk guitar og poesi. Det handler om scenedialoger mellem guitarens stemme og poesiens klang med den parisiske salon som inspiration og med reference til relationen mellem digtekunst og lyrespil fra antikken. I år er vi stolte over at kunne præsentere græske LUTHIEROS Theodore Koumartzis fra Thesaloniki 

 

Publikum favnes af tværæstetiske dialogmøder mellem flere samskabende kunstnere for at styrke fællesskabsånden og søge løsninger til de udfordringer det moderne samfund står overfor.

Festivalen foregår i Byens Hus i Hellerup og hos Dansk Forfatterforening over to dage: 30/9 og 1/10 2023.

Vi takker Kunstfonden og Solistforeningen samt alle på og bag scenen for årets festival.

 

Velkommen til!

GRAND NORDIC FESTIVAL

 

Festivalen er et kulturprojekt arrangeret af OrdSelskabet. Organisationen vil udfolde en bred vifte af kulturelle aktiviteter i efterår- og vintersæsonen med fokus på fællesskab, dialog og det humanistiske livssyn. Du kan blive medlem af OrdSelskabet ved at sende en e-mail til: info@grandnordicfestival.dk

PRIS 200 DKK: gælder for medlemskab fra efterår 2023 til december 2024. Alle medlemmer får op til 50% rabat på alle arrangementer.

Betaling over Mobilepay 611996 – skriv medlem plus navn og emailadresse i kommentarfeltet.

Med fokus på sameksistens, fællesskab og kunstnersamarbejder byder vi tilskuerne ind til et samspil på tværs af kunstarter under temaet NEXUS · Alt det der forbinder os. Her tiltræder musikkens toner og poesiens ordkraft, der samlet finder et fælles sprog for at hylde dialogen.
 
Selve festivalen afvikles som samskabende optrædener mellem lyrespil, klassisk guitar og poesioplæsninger i salonens ånd og med reference til forholdet mellem lyrespil og poesioplæsninger fra antikken, hvor hver optræden foregår med fokus på en eksperimenterende undersøgelse af verdens kritiske tilstand samt skaberkraft.
 
Parallelt søger vi, gennem dialog som medie, at perspektivere det fænomenologiske aspekt i NEXUS som eksistensfilosofisk sondring. Dette sker i en syntese mellem  kunstnerne som favner til tilskuerne.
 

Initiativtager, Martha Elias, fortæller om baggrund, tanker og motivation for festivalen.

Kære festivalgæst,

FEM ÅR!

VELKOMMEN til femte udgave af festivalen.

Hvor den ja-sigende samskabende kunst er i centrum.
Derfor er årets emne NEXUS · Alt det der forbinder os.
Det er en festival, der søger nye veje ved kunstdialoger på tværs af genrer. Med festivalen er det formålet at genoprette den lyriske forbindelse mellem et strenginstrument og poesioplæsning fra antikken, hvor lyrens strengtoner og digtekunst var uadskillelige.

I år opnår vi også at etablere den autentiske lyreforbindelse med græske Luthieros på festivalscenen.

I en tid, hvor mennesket trænger i den grad trænger til at være forbundet og finde nye løsninger til verdens miljømæssige, økonomiske og sociale skred, synes festivalens udtryk og form en nødvendighed. For verden befinder sig ved en korsvej, der er kun blevet mere markant under pandemien og den generelle krisetilstand, der kendetegner en opbrudstid. Stemningen er præget af ulighed på det menneskelige plan, der er gennemtrængt af en tankegang, der viser sig forældet og ude af stand til at levere ægte løsninger. Det paradoksale er, at det er de selvsamme kræfter, der er med til at bestemme over den tørst efter forandring, der opleves. Det gælder især kunst- og kulturproduktion. Visse aktører bliver økonomisk overkompenseret, mens andre innoverende projekter forbliver udfordrede.

Alt til trods, tror vi på festivalens eksistensberettigelse. Samskabelse, selvrefleksion og en insisteren på dialogens vej er vores fornemmeste mission. At møde mennesket, hvor det er, at kunne se det menneskelige i alle og kunne sige: Du er den, der er med til at skabe, den jeg er.

Det tror vi på. Det både skriver, siger og gør vi ved brug af den frie ordkraft, der fremmer ligeværdige, humane og fællesskabscentrerede relationer, der er med til at revitalisere dialogens rum.

Det ønsker vi at fortsætte med: for branchen, for kunstnerne og for det publikum, der er med til at fuldbyrde projektet.

Stor tak til samtlige gavmilde kræfter, der er og har været med på og bag scenen siden starten i 2019.

Festivalhilsner,

Martha Elias

Kunstnerisk leder

25/9 2023

Under pauserne samt hver aften – efter programafslutning – er der åbent for at være med i SalonTid og opleve fællesskab med kunstnerne. 

En mulighed for at interagere med alle. Her kan festivalgæster frit tage scenen og præsentere poesi, musik eller noget helt tredje. 

 

Alle tilskuere og deltagere kan frit bidrage til et slutprodukt for årets festival. Det sker ved at skrive en-to ord ELLER verselinjer på en post-it-seddel, der vil blive stillet op ved indgangen. Efter festivalen vil det fælles digt blive redigeret og delt via festivalens sociale medier. Her kan du læse tidligere Fælles SalonDigte

Festivalen byder på TO AKTIVITETER under vores SalonAkademi:

30/9 2023 workshops og festivalprogram

Byens Hus Hellerup. Hellerupvej 24. 2900 Hellerup

 

Sted: Byens Hus i Hellerup. Hellerupvej 24. 2900 Hellerup.

Tilmelding: Send gerne en mail til info@ordselskabet.dk

1) LYREWORKSHOP, børn: Luthieros er lyrespillere og instrumentbyggere fra Thessaloniki i Grækenland. De mestrer de ældgamle musiktraditioner omkring lyreinstrumenterne og den græske kithara. Alle kan deltage.  Der kræves ingen forudsætninger.

Underviser: Theodoros Koumartzis fra Luthieros

Alder: fra 9 år.

Sprog: Engelsk.

Pris: 200 kr

Dato og tid: 30/9  kl 13:00- 14:00. 

Sted: Byens Hus i Hellerup. Hellerupvej 24. 2900 Hellerup.

Tilmelding: Send gerne en mail til info@ordselskabet.dk

 

2) LYREWORKSHOP, voksne: Luthieros er lyrespillere og instrumentbyggere fra Thessaloniki i Grækenland. De mestrer de ældgamle musiktraditioner omkring lyreinstrumenterne og den græske kithara. Alle kan deltage. Der kræves ingen forudsætninger.

Underviser: Theodoros Koumartzis fra Luthieros

Alder: fra 16 år

Sprog: Engelsk

Pris: 300 kr

Dato og tid: 30/9  kl 14:00- 15:00

Sted: Byens Hus i Hellerup. Hellerupvej 24. 2900 Hellerup.

Tilmelding:  Send gerne en mail til info@ordselskabet.dk

Alle kan betale over betalingsside eller MOBILEPAY 611996 – skriv nr 1, 2 eller 3 samt navn og emailadresse i kommentarfeltet.

Se kunstnerside her.

Køb billetter her

Har du spørgsmål til programmet eller aktiviteter, er du velkommen til at sende en mail til: info@ordselskabet.dos

Festivalen har det formål at skabe dialogrum for poesi og klassisk musik med publikum som en central del af dialogen.

Vi takker for støtten og interessen. GRAND NORDIC FESTIVAL har besluttet at videregive evt. overskud fra billetsalget til  Flygtningebørn.dk

Vedrørende intellektuel ejendomsret, IPR. OrdSelskabet, ©℗®™Grand Nordic Festival og / eller GNF-CPH er beskyttet jvf. loven, der vedrører IPR, immaterielrettigheder, intellektuelle produkter samt loven om ophavsret, designloven og varemærkeloven. Alle rettigheder forbeholdes. Alt indhold er beskyttet (inklusiv EGNE tekster, varemærker, illustrationer, fotos, grafik, filer, idedesign, programbrochure, koncept, osv.). Det erklæres herved, at webstedet Grand Nordic Festival, GNF-CPH, er omfattet af global ophavsret og andre beskyttelseslove. Indholdet på dette websted kan udelukkende bruges efter skriftligt samtykke med arrangørerne og/eller ejere i direkte overensstemmelse med internetreglerne på området. Alle overtrædelser vil blive indberettet.

OrdSelskabet CVR 41666161

København, 13. september 2019.

ADRESSER

30/9 

BYENS HUS HELLERUP

Hellerupvej 24, 2900 Hellerup

1/10

DANSK FORFATTERFORENING

Strandgade 6. 1401 København K

   

ADRESSER

30/9 

BYENS HUS HELLERUP

Hellerupvej 24, 2900 Hellerup

1/10

DANSK FORFATTERFORENING

Strandgade 6. 1401 København K

   

© Copyright 2023 - Grand Nordic Festival